Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Frisörers arbetsmiljö ska granskas

Frisörer och nagelterapeuter drabbas oftare av besvär i jobbet än andra yrkesgrupper. Nu ska Arbetsmiljöverket granska 600 företag i branschen för att minska problemen.

Publicerad: 2011-01-20

Hälsa-110120

Frisörer och hudteurapeuter har fler besvär än andra yrken, dels när det gäller belastningsskador till följd monotont arbete, dels också hudöverkänslighet och allergier som orsakats av kemikalier. 23 procent av kvinnliga frisörer och hudterapeuter säger att de haft besvär av påfrestande arbetsställningar, mot 9 procent i samtliga branscher.

Branschen omfattar cirka 2 400 arbetsställen med en eller flera anställda. Dessutom finns cirka 15 000 enmansföretag. När Arbetsmiljöverket inspekterat företagen tidigare har det lett till många krav, bl a om riskbedömningar och kemiska risker.

Den här gången ska 600 arbetsplatser få besök av Arbetsmiljöverkets inspektörer.

– Här handlar det om populära yrken som omges av en viss glamour, som också har mindre glamourösa sidor, kommenterar Håkan Olsson, avdelningschef vid Arbetsmiljöverket.

Publicerad: 2011-01-20

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!