Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Fyra döda på jobbet den senaste veckan

Publicerad: 2018-09-26

Förra veckan dog fyra människor i olyckor på sitt arbete. Två chaufförer, en byggnadsarbetare och en lantbrukare omkom.

I torsdags inträffade en olycka på en byggarbetsplats i Funäsdalen. Ett väggelement lossnade och rasade. En 40-årig byggnadsarbetare kom i kläm och avled av sina skador.

Det var den fjärde arbetsplatsolyckan med dödlig utgång på bara en vecka, rapporterar tidningen Arbetet.

I Vetlanda dog en fibermontör när hans bil frontalkrockade med en lastbil som kommit in i mötande körfält. Lastbilschauffören, som inte är hemmahörande i Sverige,  häktades misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

I närheten av Gimåfors utanför Sundsvall omkom en timmerbilsförare sedan han av okänd anledning kört av vägen.

I söndags avled en lantbrukare efter en olycka i en silo på en bondgård. Den 75-årige mannen fastnade i en spannmålsskruv och drogs ner till botten av silon. Mannen lyckades ringa en bekant som i sin tur kontaktade SOS Alarm. Utryckningsfordon begav sig till platsen, men det tog tid att hitta mannen. Det fanns flera silos på gården. Mannen hade avlidit när han till sist påträffades.

Trafikolyckor samt olyckor inom jordbruk och byggnadsindustrin står i regel för över hälften av dödsolyckorna på jobbet.

Publicerad: 2018-09-26

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!