Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Gammal teknik stressar

En stor del av vår arbetsdag går åt till att gå igenom och söka information.

Publicerad: 2011-03-24

Nyheter-110324

Stressas du av mejlen och av att förtvivlat försöka hitta rätt information på nätet? Du är inte ensam.
En ny undersökning visar att fyra av tio kontorsanställda i Sverige ägnar minst en halvtimme av arbetsdagen, motsvarande tio timmar i månaden, åt sökandet. Ungefär var fjärde upp till två timmar om dagen, eller drygt 20 timmar i månaden.

Ett skäl till det myckna letandet kan vara att tekniken på jobbet är föråldrad. Mer än varannan, 51 procent, tycker att gamla datorer, mobiltelefoner, skrivare, kopiatorer och programvara försvårar den dagliga kommunikationen. Störst problem har anställda i offentlig sektor.

Det papperslösa kontoret verkar än inte helt ha slagit igenom. Mer än var femte anställd, 22 procent, kommunicerar dagligen med hjälp av fysiska dokument, som mötesanteckningar och utskrifter.
Digitala dokument används mest i privat sektor, minst i offentlig verksamhet.

Populäraste sättet att kommunicera är e—post, som används varje dag av 78 procent. Det är därmed mer vanligt än telefonsamtal, som 71 procent använder.

Undersökningen har genomförts på uppdrag av Canon.

Publicerad: 2011-03-24

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!