Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Här är ovanorna som retar oss mest

Publicerad: 2015-05-28

Kommer du ofta för sent till jobbet? Var medveten om att detta retar kollegorna mest.

I en undersökning från ett brittiskt företag fick kontorsanställda lista de fem av kollegornas vanor/ovanor de störde sig mest på.

Det vanligaste irritationsmomentet var förseningar. Det upprörde nära tre av tio anställda. Nästan lika vanligt var att störa sig på gnällande kollegor. Äta illaluktande mat, ta många rökpauser och att skjuta upp saker som måste göras, följer därefter. (Se listan nedan).

Det finns faktiskt också de som inte alls stör sig på arbetskamraterna. I den här undersökningen var det drygt 10 procent som inte hade något att klaga på.

Undersökningen visar på vissa könsskillnader. Inte när det gäller topp 3 av störningsfaktorer. Men kvinnor retade sig oftare än män på att saker inte byts ut, t ex toapapper eller skrivpapper. Medan männen störde sig mer på skvaller, när det pratas för mycket om privatlivet.

Det skiljer också när det gäller vad man gör åt problemen. Omkring tre av tio gjorde inget alls – i rädsla för en konflikt. Det var något vanligare att kvinnor undvek konflikten genom att hålla tyst. Kvinnor var mer ängsliga än männen när det gällde att direkt konfrontera personen man retade sig på.

Irriterande vanor   
                     Procent

Publicerad: 2015-05-28

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!