Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Har bilindustrin en framtid i Sverige?

Hur ser det ut i Trollhättan och Göteborg om tio år?

Publicerad: 2010-02-04

Bilarbetaren Lars Henriksson, Volvo och Matts Carlsson, vd Göteborg Management Institute hade olika framtidsvisioner när de diskuterade bilindustrins framtid på seminariet Jobben eller jorden under Working Life.

Matts Carlsson trodde på fortsatt blomstrande biltillverkning. Den svenska modellen med satsning på miljö och säkerhet gör att Sverige kan klara sig som biltillverkande land.

Lars Henriksson hade två scenarier,det ena negativt: bilindustrierna är nedlagda eftersom vi för länge klamrat oss fast vid ett traditionellt tänkande om massbilism. Det andra mer positiva var en omställd bildindustri som tillverkar till exempel spårfordon och vindkraftverk.

Matts Carlsson höll med om, att om man ville skulle det gå att ställa om bilindustrin till annan tillverkning – lika snabbt som när USA efter Pearl Harbour beslöt att bilindustrin skulle bli försvarsindustri.

Publicerad: 2010-02-04

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!