Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Här utbildas de som förbättrar arbetsmiljön

Till hösten startar nya arbetsmiljöutbildningar i Stockholm, Lund, Örebro och Umeå.

Publicerad: 2011-03-07

Utbildningen av personal inom företagshälsovården, som arbetsmiljöingenjörer, ergonomer och företagssköterskor, skedde tidigare i Arbetslivsinstitutets regi. Efter institutets nedläggning har utbildningen för dessa yrkesgrupper lagts ut på universitet och högskolor.

Till hösten 2011 startar KTH Flemingsberg, Skolan för teknik och hälsa, en utbildning med 30 platser på 60 högskolepoäng. Kursen har inriktning mot teknik och hållbart arbetsliv, kan bedrivas på helfart ett år eller två år på halvfart. Programmet ska ge kunskaper för arbeten som arbetsmiljöingenjör, konsult, egen företagare, eller som anställd inom företag, myndigheter, organisationer eller inom utbildning. Enligt kursprogrammet väntar stora pensionsavgångar bland personal inom företagshälsovården vilket innebär en god arbetsmarknad de kommande åren.

Ett program på 60 högskolepoäng, Arbete och hälsa, drar också igång till hösten på Karolinska Institutet. Utbildningen bedrivs på halvfart, med inriktning beteendevetenskap, ergonomi och företagssköterska, med 30 platser vardera.

Ett program i Arbetsliv och hälsa, på 60 högskolepoäng bedrivs på Umeå universitet. Det har fyra inriktningar: Arbetsmiljöteknik, Företagssköterska, Ergonomi och Beteendevetenskap.

I Lund anordnas ett masterprogram i medicinsk vetenskap, 120 högskolepoäng, med huvudområden: Arbetsterapi, Omvårdnad respektive Sjukgymnastik / specialisering i Arbetsmiljö och Hälsa

Vid Örebro Universitet så anordnas ett program för företagssköterskor på 60 poäng.

Publicerad: 2011-03-07

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!