Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Hård kritik mot arbetsmiljön på IKEA-bolag i USA

Facket hävdar att ett av IKEA:s amerikanska dotterbolag, Sweedwood i Danville, kan vara en av de farligaste möbelfabrikerna i landet. Företaget anmäls nu till den amerikanska arbetsmiljömyndigheten.

Publicerad: 2010-07-23

IKEA:s dotterbolag Sweedwood i Danville i USA är ”kanske den farligaste möbelfabriken i USA”. Det skriver det amerikanska fackförbundet IAMAW i en rapport, berättar Dagens Arbete.

Antalet olyckor sägs vara flera gånger vanligare än snittet för liknande företag i landet. Man har nu anmält Sweedwood till den amerikanska motsvarigheten till Arbetsmiljöverket.

International Association of Machinists and Aerospace Workers – IAMAW – har flera gånger försökt att bilda en fackförening på Sweedwood. Men företaget har sagt nej, och inte släppt facket innanför grindarna.

Företrädare för Sweedwood förnekar kategoriskt att företagets arbetsmiljö skull vara sämre än på andra möbelfabriker.

Publicerad: 2010-07-23

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!