Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Hbt-personer utsatta på jobbet

Springer ni som ”kärringar” på er arbetsplats eller jobbar ni som ”karlar”? Fikarumssnacket kan innehålla värderingar som gör att människor inte känner sig fria att berätta vilka de är.

Publicerad: 2010-05-18

Det är en ledningsfråga att åstadkomma ett klimat där chansen finns att göra det, betonade representanter för Tvärfackliga Nätverket Fritt fram, som under punkten ”På jobbet är väl alla hetero….? på Elmia Arbetsmiljö diskuterade värderingar och sexuell läggning. Ungefär varannan hbt-person bedöms avstå från att berätta om sin läggning på jobbet.

Bland råden för ett öppnare klimat:

Ha med ett hbt-perspektiv när ni gör riskanalys, går skyddsrond, på arbetsplatsträffen eller i utvecklingssamtalet. Tänk till som chef, du har stort inflytande över vilka normer som gäller på arbetsplatsen.

Kunskapsmaterialet Fritt Fram för en god arbetsmiljö presenterades. Det innehåller värderingsövningar, film och ett studiematerial. Den som vill hålla en kurs på sin arbetsplats kan kontakta sitt fackförbund, som förmedlar lämpliga kontakter.

Publicerad: 2010-05-18

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!