Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Hon blir Du&jobbets nya chefredaktör

Du&jobbets blivande chefredaktör Elsa Frizell vill att tidningen ska vara oumbärlig för alla som jobbar med arbetsmiljöfrågor. Hon kommer att öka den digitala närvaron och utveckla de digitala prenumerationerna.

Publicerad: 2021-06-21

Elsa Frizell blir snart chefredaktör och ansvarig utgivare på Du&jobbet. Foto: Privat

Vad lockade med att bli chefredaktör för Du&jobbet?

– Att få chansen att vara med och driva samhällsdebatten i de viktiga arbetsmiljöfrågorna och sprida kunskap om verktyg som gör att fler får det bättre på jobbet. Och att få leda en oberoende tidning med kvalitetsjournalistik som bevakar de här frågorna, det är jag otroligt glad för!

Vad har du bevakat för frågor hittills?

– Jag kommer närmast från tidningen Personal&ledarskap, där jag var redaktör och skrev mycket om psykosociala frågor, arbetsmiljö ur ett psykologiskt perspektiv och ledarskapsfrågor. Jag har även arbetat som reporter på Arbetarskydd och Lag&Avtal, där jag bland annat skrev om arbetsrätt, kollektivavtal, säkerhet och ergonomi. Innan dess bevakade jag djurskyddsfrågor som redaktör för Djurskyddet.

Har du hunnit få tankar om Du&jobbets utveckling?

– Först ska jag lära mig mer om läsarna och tidningen, men något läsarna kommer att märka är en ökad närvaro i digitala kanaler. Erbjudandet om digitala prenumerationer kommer också att utvecklas. Och vi ska fortsätta att utveckla ett redan bra innehåll med granskningar, omvärldsbevakning och handfasta verktyg. Jag vill att tidningen ska vara oumbärlig för dem som jobbar med arbetsmiljöfrågor.

Du gillar nördar, berätta!

Specialtidningar som Du&jobbet fyller en viktig funktion. För att gå på djupet och belysa frågor krävs mycket kunskap. En nörd är för mig någon som är väldigt kunnig inom ett ämne. Det behövs fler arbetsmiljönördar!

Du har en elitsatsning inom judo bakom dig. Vad gav det?

– Förutom att det var väldigt roligt och jag hade många vänner där så lärde jag mig att fokusera trots press. Jag lärde mig också hur viktigt det är med både anspänning och avspänning om man ska prestera. Det är något som går att överföra till arbetslivet.
Jag satsade inför två OS och åkte världen runt och tävlade. Jag lyckades inte ta mig till OS som var mitt mål, men att inte nå hela vägen fram är också lärorikt.

//ANN PATMALNIEKS

TAR ÖVER ANRIK TIDNING
Elsa Frizell efterträder Eva Berlin som chefredaktör på Du&jobbet.
Tidningen har sedan 1913 har verkat för en bättre arbetsmiljö. När den startade 1913 gavs den ut av Föreningen för arbetarskydd, under namnet Arbetarskyddet. Den bytte 1970 namn till Arbetsmiljö för att 1999 bli Du&jobbet.
I dag ges tidningen ut av Metodicum, som ordnar utbildningar inom arbetsmiljö.

Foto: Privat

Publicerad: 2021-06-21

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!