Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Hon var för ung för jobbet

En ung kvinna fick inte jobb som receptionist på ett pensionat. Åldersdiskriminering, anser DO, som nu stämmer arbetsgivaren.

Publicerad: 2012-12-06

Att bli diskriminerad på grund av ålder behöver inte bara gälla äldre. Det visar det aktuella fallet med den 20-åriga kvinnan som sökte sommarjobb som receptionist på ett pensionat.

I platsannonsen stod inget om ålder eller krav på kvalifikationer. Enligt Diskrimineringsombudsmannen, DO, hade hon erfarenhet av liknande arbete och gått en gymnasielinje med inriktning mot Hotell & Turism. Trots det fick hon beskedet att företaget letade efter någon som var äldre.

Arbetsgivaren säger till DO att företaget tillämpar en 22-årsgräns vid anställningar till receptionen med hänvisning till att en receptionist behöver ”lite livserfarenhet och skinn på näsan”.

Tre andra personer anställdes, alla några år äldre än kvinnan. Kvinnan anmälde arbetsgivaren till DO, som nu stämmer pensionatet till Arbetsdomstolen för diskriminering. DO begär att företaget ska betala en ersättning till kvinnan med 75 000 kronor.

– Många tänker nog på åldersdiskriminering som något som enbart kan drabba äldre, men för en arbetssökande att inte komma till tals för en rekrytering enbart på grund av personens ungdom är också att utsätta den personen för åldersdiskriminering, kommenterar DO Agneta Broberg.

Publicerad: 2012-12-06

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!