Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Hotad personal ska skyddas

Många inspektörer som arbetar med rovdjursfrågor eller som djurskyddskontrollanter har utsatts för hot eller våld av uppretade djurägare. Arbetsmiljöverket uppmanar samtliga länsstyrelser att bedöma och åtgärda riskerna.

Hoten i samband med myndighetsutövning är ett växande arbetsmiljöproblem. Det kan handla om telefonterror, skadegörelse eller stalking. I vissa fall har drabbade tvingats skaffa skyddad identitet, enligt Arbetsmiljöverket.

Publicerad: 2010-05-18

Nu har Arbetsmiljöverket skrivit till landets länsstyrelser att bedöma och åtgärda de risker för hot och våld som rovdjurshandläggare och veterinärer har i sitt arbete.

– Hot och våld riktade mot myndighetspersoner, innebär ett hot mot rättssäkerheten och måste tas på största allvar, säger Gunnel Crona, avdelningschef vid Arbetsmiljöverket, i ett pressmeddelande.

Publicerad: 2010-05-18

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!