Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Inhyrning allt vanligare

Allt fler små och medelstora företag använder inhyrd personal när de nyanställer, enligt en undersökning som SEB gjort.

Publicerad: 2011-01-03

Undersökningen bygger på frågor till nära 1 500 små och medelstora företag och visar att 98 procent av företag med 50-249 anställda har nyanställt under året. Andelen är lägre bland mindre företag. Sett till branscher är det tillverkningsföretagen, som haft flest nyanställningar: 60 procent har nyanställt det senaste året.

Det är vanligast med inhyrd personal bland medelstora företag, drygt sex av tio företag har det i nuläget. Även här är andelen lägre ju färre anställda företaget har. Vanligast är det bland tillverkningsföretag.

Tillfälligt personalbehov är det viktigaste skälet till att företagen valt att hyra in personal, men nästan lika viktigt är att inhyrning är ett sätt att få in rätt kompetens.

Enligt undersökningen så har fler företag använt bemannings- och rekryteringsbolag för att hitta ny personal jämfört med föregående år.

Publicerad: 2011-01-03

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!