Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Irritation över IT ökar allt mer

Publicerad: 2015-08-19

Krånglande teknik besvärar många i arbetslivet. I snitt läggs 1, 3 vecka per år på teknikstrul. Offentligt anställda är mer missnöjda än andra.

Enligt en ny undersökning lägger tjänstemän i genomsnitt 1, 3 vecka per år på teknikstrul. Krånglet kostar inte bara tid och pengar, utan går också ut över arbetsklimatet.

Nära en av fem tycker att strulande teknik skapar irritation kollegor emellan. Var fjärde, 24 procent, säger att irritationen på tekniken påverkar deras humör även efter arbetsdagen

Krånglet upplevs värre i offentlig sektor. Där underkänner 14 procent av de anställda organisationens IT- och telekomlösningar. I privat sektor är motsvarande andel 9 procent. De offentliganställda har också blivit allt mer missnöjda, jämfört med för fyra år sedan.

Drygt var fjärde, 27 procent, anställd inom offentlig sektor anser att deras organisation inte är effektivt organiserad. I privata företag tycker 21 procent detta.

Undersökningen är gjord bland drygt 1 000 tjänstemän, av TNS Sifo, på uppdrag av IT- och telekomföretaget TDC Sverige.

  • Läs mer om teknikstrul och hur skyddsombud kan arbeta för en bättre digital arbetsmiljö i kommande nummer av Du&jobbet!

Publicerad: 2015-08-19

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!