Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

IT-företagarna satsar mest på julbordet

Två av tre svenskar blir bjudna på julbord av sin arbetsgivare i år.

Publicerad: 2011-11-30

Julbordsätandet har redan börjat och nu visar en ny undersökning att 64, 3 procent av svenskarna får det på chefens bekostnad i år.

Hur generös arbetsgivaren är beror på vilken bransch man tillhör. IT-företagen är mest givmilda, här får tre av fyra, 75,7 procent, äta julmat som arbetsgivaren bjuder på. Ett tecken på att branschen går bättre: ifjol var det bara 57,8 procent av IT-personalen som fick äta julbord i jobbets regi.

Snålast är, som tidigare, kommuner och landsting. Bland vårdanställda i offentlig sektor är det mindre än hälften, 45,7 procent, som blir bjudna på julbord i år.

Privatföretagen är överhuvudtaget betydligt mer generösa än offentlig sektor. Sju av tio privatanställda mot bara drygt hälften av offentliganställda är julbordsätare.

Det framgår av en undersökning bland drygt 1 300 personer som IT-bemanningsföretaget PEAK-IT genomfört.

Publicerad: 2011-11-30

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!