Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Jobbarna på nickelverket får rekordklappar

Får du en julklapp från chefen, eller kanske till och med någon bonus vid årets slut? Vad det än är, så är det svårt att slå julgåvan till personalen vid ett nickelverk i Australien.

Publicerad: 2010-12-01

Ägaren för Yabulu Nickel Refinery, Clive Palmer, delade nämligen ut julklappar värda tio miljoner dollar (ungefär 70 miljoner kronor) vid företagets julfest.
Var och en av de drygt 800 anställda fick en gåva. Och det var inte de vanliga chokladaskarna. Clive Palmer, en av de rikaste i Australien, hade tagit på sig spenderbyxorna.

55 av de anställda fick nämligen en ny Mercedes Benz, 750 fick en semester för två på Fiji medan 60 nyanställda, de som jobbat kortare tid än sex månader, fick en weekend på femstjärnigt hotell.

När Clive Palmer tog över företaget i juli 2009 gick det med förlust och hotades av nedläggning. Clive Palmers förklaring till att han ville belöna arbetarna är att de arbetat hårt för att bolaget skulle få ekonomisk framgång.

– Det är därför de får så mycket – de förtjänar det helt enkelt, säger han, enligt sajten Management-Issues.

Publicerad: 2010-12-01

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!