Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Jobbet i guldgruvan fick filmpris

En film från en guldgruva i Kirgizistan vann första pris i en europeisk tävling för bästa dokumentär om arbetsmiljöfrågor.

Publicerad: 2010-10-27

Priset, som delades ut för andra året vid filmfestivalen i Leipzig, sponsras av Europeiska arbetsmiljöbyrån i Bilbao (EU-Osha). Temat i år var ett hälsosamt arbetsliv.

Den vinnande filmen, ”All that glitters”, handlar om arbetsförhållandena vid en guldgruva i Kirgizistan som drivs av ett kanadensiskt företag. Regissör är Tomas Kudrna, Tjeckien.

Bland de sju finalisterna fanns två svenska filmer: ”Bombay X-Ray“, i regi av Ryszard Solarz, om ett varubud i Bombay som fått sina lungor förstörda av avgaser, samt ”Konsten att vara människa”, regisserad av Helene Granqvist, om pressen att ständigt vara tvungen att fungera och utbrändhetssyndromet.

Finalbidragen valdes ut bland 2 813 dokumentärfilmer från 97 länder.

• Läs mer om vinnarfilmen ”All that glitters”.

Publicerad: 2010-10-27

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!