Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Jobbet kan stärka träningsviljan

Hälften av de som väljer bort träning skulle göra en annan prioritering om det fick träna på arbetstid.

Publicerad: 2011-11-24

Det visar en undersökning som drygt 1 000 personer i Stockholm svarat på. Enkäten är gjord på uppdrag av Friskis&Svettis, som satsar på att göra Stockholm till världens friskaste stad.

– Om arbetsgivare i Stockholms stad skulle ge sina anställda möjligheter till att träna under arbetstid skulle de stockholmare som redan tränar träna mer och fler skulle komma i gång med träning, säger Peter Rogeman, chef för Friskis&Svettis Stockholm.

Bara var fjärde Stockholmare tränar mer än två gånger i veckan. 15 procent gör det inte alls. Främsta skälen till det är brist på motivation, att de prioriterar annat eller får tillräckligt med motion ändå.

Ett hinder för att komma igång med träningen är också det sociala trycket från omgivningen, att de borde träna. Tvånget gör träningen mindre lustfylld, liksom känslan att man måste vara i form för att börja motionera.

Enligt Peter Rogeman blir det ett moment 22 när personer utan träningserfarenhet känner att de måste vara i form för att börja träna, vilket medför att de aldrig kommer i gång.

Publicerad: 2011-11-24

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!