Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Kamp mot överbeläggningar belönades

Anna Hedman, skyddsombud för Svenska Kommunalarbetarförbundet, utsågs till Årets skyddsombud, vid Elmia Arbetsmiljö.

Publicerad: 2010-05-19

Hon var en av nio som nominerats till tävlingen av LO-distrikt i landet och PTK. Hon vann efter mentometeromröstning vid ett av seminarierna på mässan.

Anna Hedman har i många år arbetat med arbetsmiljöfrågor vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Hon har bl a agerat mot överbeläggningar som är det största arbetsmiljöproblemet vid sjukhuset. Hon har också tillsammans med arbetsgivaren tagit initiativ till att se över hur situationen för personer mellan 55-65 år.

På samma arbetsplats, Sahlgrenska i Göteborg, jobbar för övrigt också Monica Hammarstrand, vinnare av Du&jobbets tävling Stora Skyddsombudspriset 2009. Hon är huvudskyddsombud för Vårdförbundet på Sahlgrenska och hennes kamp mot överbeläggningarna på sjukhuset gav henne Stora skyddsombudspriset.

Övriga nominerade till LO och PTKs tävling om årets skyddsombud var: Johan Wallin, Fastighets i Linköping, Margoth Moberg Wagenius, GS, Samhall i Hede, Robert Wallgren, IF Metall, Ålö maskiner, Umeå, Arne Bingström, Kommunal, Gotland, Ingvar Lundström, Pappers, Smurfit Kappa Kraftliner, Piteå, Holger Nordin, SEKO, Österåkeranstalten, Peder Johnsson, Transport, Borås Energi & Miljö AB och Kjell G0uy, Journalistförbundet, Gotland.

Prevents arbetsmiljöstipendium, som delades ut vid mässan, går till Andreas Gill, arbetsledare på Inspira Bevakning AB i Stockholm. Stipendiet är på 30 000 kronor och han valdes bland tre eldsjälar som gjort stora och betydelsefulla insatser för arbetsmiljö, säkerhet, kvalitet och trivsel.

De andra två får hedersomnämnanden: Anna Lindblom, kvalitets- och miljösamordnare på tryckeriet Edita Västra Aros AB, Västerås och Joakim Gustavsson, 38 år, är skyddsombud vid isolationstillverkaren ABB, Figeholm, Oskarshamn.

Publicerad: 2010-05-19

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!