Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Kom ihåg att berömma din kompis!

Att få feedback på jobbet är viktigt. Men många saknar det.

Publicerad: 2011-02-03

En ny studie gjord i Norge visar att fyra av tio inte får någon regelbunden återkoppling från sina kollegor.

Var fjärde anställd menar att de har begränsad möjlighet att påverka arbetsmiljön på arbetsplatsen.

Av studien framgår att männen är mindre nöjda än kvinnor. De känner både mindre tilltro till att de kan påverka arbetsmiljön och hur ofta de får feedback av kollegorna.

Socialt stöd från arbetskamrater är en viktig buffert mot stress, sjukdomar och överbelastning, visar forskningen. Får man det inte kan det leda till hälsoproblem och sjukfrånvaro.

Undersökningen är gjord i samband med en ny kampanj från det norska Arbeidstilsynet (motsvarande Arbetsmiljöverket) som handlar om vikten att vara en bra kollega.

Arbetsmiljön är först och främst arbetsgivarens ansvar. Men alla arbetstagare kan bidra och bör bli mer medvetna om sitt ansvar och sina möjligheter att påverka arbetsmiljön positivt. Att ge feedback är viktigt för en god arbetsmiljö, enligt Ingrid Finboe Svendsen, direktör i Arbeidstilsynet.

Publicerad: 2011-02-03

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!