Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Konferenspersonal springer på kul

Nu har löparvågen bland företag nått de konferensanställda. Två konferensanläggningar anordnar en löpartävling för branschen i Stockholms och Uppsala län.

Publicerad: 2009-05-20

Det är Tammsvik och Aronsborgs konferensanläggningar i Bro kommun som tillsammans arrangerar ”Run 4 Fun”. 220 anställda från 13 anläggningar är med och springer den mil som är det mellan företagen. Fler ville vara med, men arrangörerna tvingades tacka nej till ytterligare deltagare.

Johan Svensson, vd på Aronsborg, säger i ett pressmeddelande att tanken på ett motionslopp föddes med anledning av att anställda i konferensbranschen jobbar väldigt varierande tider och ofta har svårt att hålla igång träningen.

Tanken är att loppet ska bli årligen återkommande, men med olika bansträckningar.

Det råder löparfeber i Sverige. Aldrig har så många anmält sig till olika motionslopp. Enligt uppgifter från Svenska Friidrottsförbundet, som redovisas av Svenska Dagbladet, anordnades ifjol 418 centralt sanktionerade lopp med totalt 420 000 starter. Dessutom arrangeras ett stort antal distriktstävlingar, så totalt blir det över en halv miljon startande. Till det kommer alla som joggar utan att delta i några lopp, enligt undersökningar från SCB ägnar sig 17 procent av svenskarna, eller 1,5 miljoner personer, åt löpning minst en gång i månaden.

Publicerad: 2009-05-20

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!