Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Krisen gör anställda lojalare

Den ekonomiska krisen gör anställda mer lojala med sitt företag eller organisation, enligt en internationell undersökning.

Publicerad: 2010-03-09

Lågkonjunkturen må påverka företagens resultaträkningar negativt, men krisen får åtminstone de anställda att bli mer lojala. Enligt en ny enkät så säger nästan tre av tio anställda att den ekonomiska nedgången fått dem att känna sig mer lojal med arbetsgivaren. Bara en av tio sade att de blivit mindre lojala.

Av undersökningen framgår att företag med gott ledarskap och stark etik lyckas med att få personalen mer engagerad, trots en osäker ekonomisk situation.
Enligt enkäten så var ett intressant arbete som ger utmaningar viktigare än högre lön och förmåner för att de anställda skulle bli mer engagerade i sitt jobb.

Undersökningen bygger på frågor till omkring 134 000 anställda i 29 länder i Europa, Nordamerika och Asien. Den är gjord av Kelly Services, ett världsomspännande bemanningsföretag.

De mest engagerade anställda finns i Nordamerika, 52 procent säger att de är helt hängivna sitt jobb, jämfört med bara 36 procent i Europa.

Publicerad: 2010-03-09

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!