Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Listan över kontorets värsta stressmoment

Publicerad: 2014-12-03

Nästan hälften av landets kontorsanställda tycker arbetet är stressande. Arbetsbördan men också hur kontoret ser ut påverkar. Här är listan över de största stressfaktorerna på svenska kontor.

Enligt en ny undersökning från fastighetsbolaget Vasakronan bland 2 000 kontorsanställda säger 46 procent att de är ganska eller mycket stressade i jobbet.

Det som stressar mest är att ha för mycket att göra. Det tycker 42 procent. På andra plats på stresstoppen hamnar störande kollegor när man försöker arbeta.

Teknik som inte fungerar är också ett vanligt stressmoment.

Hur arbetsplatsen ser ut kan också vara stressande. Det är sådant som stökiga skrivbord, disk som står framme, tråkig inredning osv. Framför allt yngre anställda, mellan 18 och 30 år, störs av detta, enligt undersökningen.

Vad som pressar beror på hur kontoret är utformat. Personer i kontorslandskap blir t ex mer stressade av den allmänna ljudnivån än vad de blir av arbetsbördan. De som sitter i eget rum stressas i högre grad av svårigheter att få tag i kollegor på kontoret.

Vad av följande påverkar din stressnivå negativt?

Källa: Kontorsbarometern

Publicerad: 2014-12-03

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!