Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Littorin får fråga om hur skyddsombud ska stärkas

Skyddsombudens ställning på arbetsplatserna har föranlett en fråga i riksdagen till arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin.

Publicerad: 2009-11-18

Det är socialdemokraten Ronny Olander som vill veta vilka initiativ som Sven Otto Littorin är beredd att ta för att rusta upp arbetsmiljöarbetet och stärka skyddsombudens ställning på arbetsplatserna.
Skyddsombuden spelar en viktig roll i arbetet med att förebygga olyckor och arbetsskador på arbetsplatserna. Samtidigt har vi färre skyddsombud på våra arbetsplatser i dag än för några år sedan, skriver Ronny Olander i sin fråga.
Samtidigt finns det, enligt Olander, arbetsgivare som talar om att skyddsombuden skulle ha bli personligt ansvariga om de ”ställer till” extrakostnader för företagen i sitt uppdrag, vilket kan försvåra rekryteringen av nya skyddsombud,

Publicerad: 2009-11-18

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!