Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Locka med chefen vid rekrytering

En bra chef är viktigt när tjänstemännen ska byta jobb, men det är få arbetsgivare som lyfter fram cheferna när de ska nyanställa.

Publicerad: 2011-12-06

Det framgår av en undersökning av bemanningsföretaget Poolia.

Allra viktigast för jobbytare är en bra lön, det tycker 87 procent av tjänstemännen. 74 procent anger bra chefer.

Bland arbetsgivare är det ett gott arbetsklimat som i första hand lyfts fram vid rekrytering. 14 procent tycker att de inte behöver locka med något överhuvudtaget för att få intresserad personal. Bara 6 procent lockar med lönen och endast 2 procent framhåller ett gott ledarskap.

– Att så få som två procent av arbetsgivarna lyfter fram chefen i sitt rekryteringserbjudande känns omodernt, säger Margaretha Öström, ledarskapsspecialist och verksamhetschef på Poolia Lead, i ett pressmeddelande.

Poolias undersökning kallas Kompetensindikator och bygger på frågor till 1 000 tjänstemän och 500 rekryteringsansvariga hos företag.

Publicerad: 2011-12-06

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!