Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Lönande att bli biten av loppa

Ett loppbett kan vara en arbetsskada. Åtminstone i England.

Publicerad: 2013-04-25

Arbete kan vara en hälsorisk på många olika sätt. I England har en polisman fått ersättning på 8 000 pund, motsvarande drygt 80 000 kronor, efter att ha blivit biten av en loppa i tjänsten.

Mannen arbetade vid polisdistriktet i West Midlands och klagade över att polisstationen blivit angripen av insekter.

Arbetsskadan har fått politiska följder sedan polismannens skada blivit känd, tillsammans med andra klagomål från anställda i distriktet som fått kompensation för arbetsskada. Bland annat fick en person drygt 70 000 kronor för en skada efter ett fall från en stol. Inrikesministern Therese May har startat en undersökning av sådana fall och hon är orolig för det hon kallar en ”kravkultur” bland polismän, som skadar yrkeskårens rykte.

Arbetsgivaren menar dock att kompensationen bara betalas ut efter noggranna undersökningar och medicinska kontroller, helt enligt lagen.

Publicerad: 2013-04-25

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!