Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Löpande kollegor känner samhörighet

Det är vår i luften och därmed säsong för löpartävlingar runtom i landet. Många företag tycker loppen är ett bra sätt att samla personalen. Umeå Energi är ett av dem, där kommer ett 50-tal anställda att ställa upp i Blodomloppet.

Publicerad: 2009-04-08

Under maj, juni och augusti arrangeras Blodomloppet av Blodcentralerna tillsammans med lokala idrottsföreningar på tolv olika platser i Sverige. I Umeå är det dags den 19 maj och där ställer Umeå Energi upp.
– Vi har deltagit i flera år, berättar Curt Sjöstedt, elförsörjningsansvarig. Vi går ut med ett upprop till alla, och de som vill vara med får sedan anmäla sig till mig. Företaget är också med och sponsrar loppet ekonomiskt.

I Blodomloppet deltar fem personer i varje lag och springer, går eller joggar 5 eller 10 kilometer. Från Umeå Energi brukar ett 50-tal av de 280 anställda vara med och Curt Sjöstedt tror det blir ungefär lika många i år.

Efter loppet samlas all personal från Umeå Energi som deltagit och delar på picknickkorgen som alla lag får, beroende på väder sitter man utomhus eller i företagets lokaler. Curt Sjöstedt ingår också i företagets ”Må bra-grupp”, som sköter företagets friskvårdssatsning och där Blodomloppet ingår som en av aktiviteterna.

– Varje tisdag vid lunchtid under vår, sommar och höst springer vi tillsammans. På vintrarna åker vi skidor gemensamt på slutet av arbetsdagen. För dem som inte gillar att springa erbjuder vi spinning, gymnastik, yoga och en massa annat.
Umeå Energi anordnar också en egen klassiker, med simning, löpning, skidåkning och cykling, motsvarande den riktiga klassikern: Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet. Företaget har dock valt något kortare sträckor…

• Andra lopp där många arbetsplatser deltar är bl a Vårruset, Lidingöstaffetten, Bellmansstafetten och Midnattsloppet.• För den som är mer lagd åt stavgång finns det också ett antal lopp, bl a Stavgångsbrännet i Hagaparken och Lidingö Stavgångslopp i anslutning till Lidingöloppshelgen.

Publicerad: 2009-04-08

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!