Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Många jobb släcker för klimatet på lördag

Hittills har 199 kommuner, 1359 företag, 302 organisationer, 732 skolor och 158 trossamfund anmält att de deltar i den globala manifestation Earth hour, uppger Världsnaturfonden WWF. På lördag den 27 mars 20.30 är tanken att alla ska släcka ljuset en timme. Syfte är att skicka en politisk signal till världens makthavarna att ta klimatfrågan på allvar.

Publicerad: 2010-03-26

I Sverige deltar bl a Umeå energi, Kristianstad kommun, Länstyrelsen i
Västernorrland och Skanska.Så långt det är möjligt kommer företaget att
släcka ned belysningen i sina lokaler och uppmana de anställda att bidra,
uppger Skanska.

– Mer än hälften av jordens befolkning bor i stadsmiljöer. Med
urbaniseringen kommer omfattande krav på naturresurser, vilket innebär att det finns ett behov av nya sätt att tänka och arbeta. Vi måste förändra samhället och även samhällsbyggandet, säger Johan Gerklev, miljöchef, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

Hilton släcker ner sina hotell i Stockholm och Malmö. IKEA informerar sina kunder och sin personal via hemsidan och intranätet. SEB värvar ”släckare” via bankomatkvitton. Hos McDonalds har alla matbrickor har Earth Hour-tema.

Den som vill delta kan anmäla sig här.

Publicerad: 2010-03-26

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!