Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Mät bullret i mobilen

Är du orolig för att bullret på din arbetsplats är skadligt? Snart kan du mäta det med hjälp av din Iphone – om du laddar ner Arbetsmiljöverkets nya applikation.

Publicerad: 2010-05-18

Du kan alltså sätta din Iphone intill bullerkällan och få veta i decibel hur mycket det bullrar, få reda på lämpliga gränsvärden och veta hur du kontaktar Arbetsmiljöverket.
Det nya sättet att mäta buller presenteras på Elmia Arbetsmiljö Work 10, som inleds idag i Jönköping.

-Applikationen bli gratis och kommer att finnas tillgänglig från och med i sommar, säger Claes Helge, Arbetsmiljöverket.

Ett annorlunda sätt att uppmärksamma vikten av att göra riskbedömningar lanseras också av verket. Det handlar om att via webben gå en kosmisk skyddsrond, dvs hitta risker i ett rymdskepp där det bl a jongleras med farliga saker…

-Vi vet från våra prioriterade områden att riskbedömningar ofta blir eftersatta, säger Ulla Norling, Arbetsmiljöverket.

Hon uppmanar också Elmiabesökarna att ansluta sig till Arbetsmiljöverket på Facebook. I dagläget har verket ca 6000 fans.
-Det är ett sätt att delta i en levande arbetsmiljödiskussion. Vår generaldirektör är aktiv och brukar delta i debatten.

Publicerad: 2010-05-18

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!