Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Mest diskriminering sker på jobbet

De flesta ärendena om diskriminering gäller arbetslivet. En tredjedel av alla fall som anmälts till DO kommer från personer som anser sig missgynnade på något sätt i jobbet.

Publicerad: 2011-02-23

Under 2010 kom det in 2 614 anmälningar om diskriminering till DO, enligt myndighetens årsredovisning. Det är en ökning med tre procent sedan 2009 och den högsta siffran någonsin.

Vanligast är att anmäla diskriminering i arbetslivet. Omkring en tredjedel av alla ärenden ro?r jobbet. De flesta anmälningar om diskriminering i arbetslivet handlar om etnisk tillhörighet, följt av ålder och kön.

Som tidigare så är det fler kvinnor än män som anmäler diskriminering i arbetslivet.
Även när det gäller sexuella trakasserier a?r det i princip bara kvinnor som anmäler. Det a?r också kvinnor som främst anmäler lönediskriminering.

Däremot är det fler män som tycker att de blivit åldersdiskriminerade och diskriminerade på grund av sin etniska tillhörighet.

Publicerad: 2011-02-23

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!