Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Motion bra skydd mot förkylning

Regelbunden motion minskar risken för förkylning, enligt ny studie.

Publicerad: 2010-11-03

Vill du klara dig från förkylning i höstrusket så börja träna. Ny forskning visar att regelbunden motion ger både färre och lindrigare förkylningar.

I studien fick omkring 1 000 personer under en tre månader på hösten och vintern svara på frågor om hur mycket de motionerade och hur ofta de varit sjuka på grund av förkylning.

Det visade sig att de som motionerade minst fem gånger i veckan hade nästan hälften så många sjukdagar jämfört med de som motionerade högst en gång per vecka.

Deras förkylningar var också lindrigare, symtomen reducerades med 32 procent, enligt studien som redovisats i tidskriften British Journal of Sports Medicine.

Träning är förmodligen det mest effektiva du kan göra för att minska sjukdagarna den stundande vintern, säger forskningsledaren, professor David Nieman.

Publicerad: 2010-11-03

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!