Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

NCC stegar upp hälsan

En stegtävling ska stärka konditionen hos byggföretaget NCC:s anställda.

Publicerad: 2012-04-12

Enligt företagets egna hälsoundersökningar säger visserligen personalen att de har en god hälsa. Men samtidigt märks negativa hälsoeffekter, i form av ökad vikt och sämre kondition. En farlig hälsotrend i byggbranschen, som ökar risken för hjärt- kärlsjukdomar, menar NCC.

– Det är ett misslyckande och just därför är det viktigt att bryta denna trend. I byggbranschen är det extra viktigt eftersom arbetet kräver hög fysisk kapacitet. Som arbetsgivare vill vi medverka till att alla anställda har en långsiktigt god hälsa och ett hållbart arbetsliv, säger Karin Hall-Edlund, hälsosamordnare på NCC Construction, region Syd, i ett pressmeddelande.

Det finns också ett företagsekonomiskt perspektiv. NCC, som har cirka 10 000 anställda i Sverige, kan spara pengar genom lägre sjukskrivningskostnader.

Därför har NCC Construction Sverige dragit igång en nationell stegtävling, som syftar till att öka orken bland de anställda och samtidigt ladda upp inför sommar-OS. De så kallade NCC-spelen är en lagtävling mellan företagets fyra regioner, kopplad till en karta på webben, där deltagarna i varje lag måste hålla ett snitt på minst 10 000 steg om dagen för att klara slutmålet: vilket är Olympic Stadium i London.

Publicerad: 2012-04-12

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!