Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Nej till Facebook i många landsting

Nästan vartannat landsting förbjuder personalen att använda Facebook på sin arbetstid.

Publicerad: 2010-02-08

Enligt en enkät som TV4Nyheterna gjort säger nio landsting nej till att logga in på Facebook och andra sociala medier på arbetstid, även på pauser och lunchraster. Tolv landsting tillåter Facebook men med kraftiga restriktioner. Flera landsting har ett filter som varnar den som går in på sidan. Nio landsting har förbjudit personalen att använda Facebook på arbetstid, sex av dem har helt stängt av möjligheten att logga in på sidan.
I Stockholms läns landsting har man beslutat att låta varje arbetsplats avgöra om man ska ansluta sig till Facebook eller inte. I Västra Götaland gäller samma sak.
Förklaringen till att stänga av Facebook är enligt landstingen säkerhetsriskerna.
Kommunerna är inte lika restriktiva, enligt kartläggningen, men var tjugonde svarar att de inte tillåter sina anställda att använda Facebook på jobbet.

Publicerad: 2010-02-08

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!