Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Nytt verktyg ska ge svar på om sjuka kan jobba

Sjukskrivnas arbetsförmåga ska bedömas på nytt sätt. Tanken är att den nya metoden ska bli mer enhetlig och begriplig.

Publicerad: 2011-08-16

Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan försöker ta reda på om en sjukskriven kan arbeta eller ska fortsätta få sjukpenning genom att bedöma arbetsförmågan. Problemet är att myndigheterna inte är överens om vad som är arbetsförmåga, med resultat att enskilda personer hamnar i kläm. Prövningen har fått mycket kritik sedan den infördes.

Försäkringskassan har nu på regeringens uppdrag presenterat en ny metod för att se om sjukskrivna kan arbeta.

Tanken är att det nya verktyget ska göra bedömningen mer enhetlig och framför allt begriplig.

Det består av tre delar. Först ett formulär, där den sjuke själv beskriver sin hälsa och vad han eller hon kan klara av att göra.

Den sjukes egen beskrivning ska sedan kompletteras med medicinska underlag och en fördjupad undersökning från läkare som är särskilt utbildade i försäkringsmedicin.

Verktyget ska mynna ut i en beskrivning av sjukdomsbilden och det som kallas ”förmågeprofil”, uppbyggd i olika kategorier som t ex ”fysisk rörlighet” och ”psykisk uthållighet”.

Med detta som underlag ska Försäkringskassans handläggare kunna ta ställning till vad den sjukförsäkrade klarar att göra. Det ska sedan jämföras med vilka krav som ställs i olika yrken på den reguljära arbetsmarknaden.

Under hösten ska det nya bedömningsverktyget testas på några av Försäkringskassans kontor. Det väntas fungera fullt ut 2013.

Publicerad: 2011-08-16

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!