Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Oro på banken trots allt färre rån

Trots minskat antal bankrånen så känner sig ändå många bankanställda hotade. Det framgår av en ny undersökning.

Publicerad: 2010-04-14

Antalet rån mot butiker och värdetransporter ökar. Däremot har bankrånen blivit allt färre: från 110 rån 2008 till 45 stycken under förra året. Skälet är en minskad och säkrare hantering av kontanter på bankkontoren.
Men många bankanställda känner sig ändå hotade. Enligt Finansförbundets undersökning bland 2 500 bankanställda så har nära hälften känt sig hotade i arbetet. Största hoten är rån men också situationer med befarad penningtvätt är hotfulla, säger man.
Var fjärde anställd har varit med om rån eller rånförsök mot bankkontoret – flera mer än en gång. Det finns de som utsatts för upp till sex bankrån.
Det som varit med om bankrån eller rånförsök drabbas hårt, i form av ökad oro och rädsla. För var fjärde som fått sådana problem har det inneburit att de tvingats byta arbetsuppgifter eller arbetsplats. Var femte lider av sämre hälsa och/eller sömnsvårigheter mer än tre månader efter rånet.

Publicerad: 2010-04-14

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!