Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Partier överens om skärpt diskrimineringslag

De flesta partier är eniga – skyddet mot åldersdiskriminering bör stärkas. Dessutom bör bristande tillgänglighet räknas som diskriminering.

De politiska partierna har flera förslag både för att förebygga diskriminering i arbetslivet och skärpa lagen, visar en enkät från Tema Likabehandling. Några av förslagen finns på båda sidor av blockgränsen. De flesta partier vill ha ett skärpt skydd mot åldersdiskriminering (M, C, Fp, V) och att bristande tillgänglighet bör räknas som diskriminering (C, Fp, V).

Publicerad: 2010-09-16

Partier i båda block framhåller att lagstiftningen är viktig, men inte tillräcklig i arbetet mot diskriminering. Vänsterblocket betonar fackens roll mer, samt vikten av övrig arbetslagstiftning. Högerblocket lägger mer tyngd vid straffrättsliga påföljder.

•Läs mer på Tema Likabehandling, här.

Publicerad: 2010-09-16

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!