Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Polisen prisas för mångfaldsarbete

Carin Götblad, länspolismästare i Stockholm, har tilldelats Samhalls Visa vägen-pris för eldsjälar.

Publicerad: 2010-11-24

Nyhet-101124

– Jag vill gärna se olika typer av personer i vår organisation, det höjer vår professionalitet, sade hon vid prisutdelningen.

Länspolismästaren har under en längre tid arbetat för en mångfald inom polisen. Juryns motivering till priset var: ”Carin Götblad har använt sin position och visat mod i syfte att öka mångfalden för att spegla befolkningen i stort i en stor, välkänd och påpassad myndighet – ett exempel som har potential att få många efterföljare”.

Vid prisutdelningen fick Carin Götblad frågan om det är extra svårt för en myndighet som polisen att öppna upp sig och rekrytera olika personer – traditionellt polisen setts som en hierarkisk miljö dominerad av män.

– Inte nu längre – men det är klart, det är en gammaldags kårorganisation som har haft som ideal att alla ska se likadana ut – vi har ju uniformer också…. Det är viktigt att förändringsarbetet börjar hos den högsta chefen.

Samhalls Visa vägen-pris för bästa företag gick till LK Armatur AB i Helsingborg.

Hedersomnämnanden tilldelades: Shpetim Pirraku, ABF-Västerås; Bjarne Lunnelid, Strålsäkerhetsmyndigheten; Accessum AB i Västerås och John Ekströms Bygg i Örebro.

Visa vägen-priset ges till en arbetsgivare och en eldsjäl som tagit initiativ som öppnat arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning och gjort insatser som kan inspirera andra. Samhalls VD Birgitta Böhlin delade ut priset i samband med Samhalls höstseminarium i Stockholm den 23 november.

Läs mer på Tema Likabehandling.

Publicerad: 2010-11-24

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!