Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Privata arbetsgivare ger fler paket

Publicerad: 2013-12-16

Vill du ha en julklapp av din arbetsgivare i år får du den säkrast om du jobbar i privata sektorn. Minst chans har anställda i vård och socialtjänst.

Enligt en ny undersökning säger sju av tio chefer att de ska ge personalen en julklapp i år. Men bland chefer inom sjukvård och socialtjänsten är det inte ens hälften, 45 procent. I privat sektor är det betydligt vanligare med julklappar: åtta av tio chefer, 79 procent, ska dela ut paket i år.

Något färre tänker bjuda de anställda på julbord i december: drygt sex av tio, 63 procent, säger att de ska göra det. Även här är arbetsgivare i vård och socialtjänst snålast. Bara 41 procent av de tillfrågade cheferna säger att det blir julbord för personalen i år. Största chans till julbord har anställda inom frivilliga och ideella organisationer i den privata sektorn: 81 procent kan räkna med ett julbord från arbetsgivaren.

Undersökningen har gjorts på uppdrag av bemanningsföretaget Centric.

•Enligt en julundersökning från företaget Manpower är det bara två av tio som uppger att de aldrig får en julklapp från arbetsgivaren. De flesta är nöjda med sina presenter. Fyra av tio, 42 procent, svarar att de alltid är nöjda medan drygt hälften, 51 procent, är nöjda ibland.

Den vanligaste julklappen förra året var presentkortet. 28 procent fick ett sådant. Mindre vanligt var gåvor till välgörenhet, böcker, profilprodukter för företaget och alkohol, enligt undersökningen.

Publicerad: 2013-12-16

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!