Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Rekord var tjugonde sjukskriven

Rekordmånga sjukskriver sig nu i kylan, enligt hälsoföretaget Previa, som råder arbetsgivare att uppmana de anställda att stanna hemma vid feber och symptom på förkylning.

Publicerad: 2012-02-16

Förra veckan sjukanmälde sig 5,2 procent, enligt hälsoföretaget Previas statistik. Det högsta sjukanmälningstalet sedan hösten 2009. Andelen sjukanmälda har i år ständigt legat högre än motsvarande tid ifjol. Sjukstatistiken omfattar nära 150 000 anställda.

Förkylning är vanligaste skälet till sjukanmälan och står för en tredjedel av fallet. Den kraftiga kylan kan ha bidragit till ökningen, tror Previa.

Att uppmana personalen att stanna vid feber och förkylningssymptom är ett sätt för arbetsgivare att minska risken att smittan sprids på en arbetsplats. Att ha en positiv inställning till vård av sjukt barn är ett annat sätt, enligt Previa.

Publicerad: 2012-02-16

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!