Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Rekordmånga sjukanmäler sig

I mitten av februari var sjukanmälningstalet 4, 5 procent. Inte på två år har så många varit sjuka.

Publicerad: 2011-02-25

Hälsa110225

Förkylningar och maginfluensa sätter sina spår i sjukskrivningstalen. De står för var tredje sjukanmälan, enligt uppgifter från hälsoföretaget Previa.

I mitten av februari var det 4, 5 procent som var hemma, antingen sjuka eller för vård av sjukt barn. Det är det högsta talet sedan Previa började sina mätningar för snart två år sedan. Sjukanmälningstalet utgörs av antalet nya sjukanmälningar och anmälningar om vård av sjukt barn dividerat med det totala antalet anställda som omfattas av Previas tjänster. Statistiken omfattar fler än 100 000 anställda i hela landet.

Previa tipsar arbetsgivare i förkylningstider om att underlätta god handhygien, genom att fylla på med tvål, handdesinfektion och pappershanddukar på toaletterna. Men också att uppmuntra anställda att stanna hemma vid feber och förkylning.

Publicerad: 2011-02-25

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!