Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Rensa floskler ur jobbansökan!

Publicerad: 2015-12-03

Har du ett helikopterperspektiv och tänker ofta utanför boxen? Använd inte det i ett cv – sådana floskler minskar dina chanser att få jobb.

Enligt en ny undersökning är det inte lämpligt att ta till nötta floskler och jargong i en jobbansökan. Det imponerar inte på personerna som ska välja personal.

Jobbsökare som i sitt cv påstod att de var duktiga på att ha ett helikopterperspektiv, var resultatorienterade, tänkte-utanför-boxen och använde liknande formuleringar hade 72 procents sämre chans att bli kallade till en intervju för jobbet. Det blir för mycket jargong för att locka företagen.

Förutom överutnyttjandet av floskler, är stavfel och språkgrodor, sådant som rekryterarna hakar upp sig på. Mer än en tredjedel sa att de använde högst en minut för att läsa de hugade jobbsökarnas cv.

Undersökningen är gjord av den brittiska telekomkoncernen O2.

  • Vad har du för favoritjobbfloskel? Tipsa oss här nedan!

Publicerad: 2015-12-03

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!