Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Så påverkas vi av mörkret

Decembermörkret är borta och vi går mot ljusare tider. Tur det, för en undersökning visar att vi har svårt i mörkret, många har till och med svårt att hålla sig vakna på jobbet.

Publicerad: 2013-01-07

Enligt undersökningen, som drygt 1 000 svenskar besvarat, har vi har svårt att hålla tider när det är mörkt. När tre av tio, 29 procent, har somnat på arbetstid eller skoltid. Mer än var fjärde, 26 procent, har någon gång kommit för sent till jobb eller skola å grund av mörkret.

Männen verkar tröttare än kvinnorna. 32 procent har somnat på jobbet eller i skolan, mot 27 procent av kvinnorna.

Däremot äter kvinnorna mer onyttigt under den mörka årstiden, 28 procent av kvinnorna uppger detta, mot 18 procent av männen. Choklad, smågodis och kakor använder kvinnor för att pigga upp sig, medan männen också tar till alkohol.

Mer än varannan svensk, eller 53 procent, säger att de mår sämre under den mörka delen av året. Stockholmarna mår allra sämst av mörkret, enligt enkäten som är gjord av undersökningsföretaget Cint på uppdrag av Florida Department of Citrus.

Publicerad: 2013-01-07

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!