Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Skanska når 53 000 med säker satsning

Denna vecka anordnar Skanska sin årliga arbetsmiljövecka, som ska nå samtliga anställda och öka säkerheten på företagets arbetsplatser.

Publicerad: 2011-10-19

Det är sjunde året som Skanska anordnar en säkerhetsvecka. Företagets mål är att, genom en skärpning av säkerheten på arbetsplatserna, få en vecka helt utan olyckor. Något man dock ännu inte lyckats med, hittills denna vecka har företaget själva rapporterat om tre olyckor i koncernen: i Finland, USA respektive Polen.

Skanska kallar Safety Week för världens största arbetsmiljösatsning, organiserad av ett företag. Den når ut till mer än 10 000 arbetsplatser och 53 000 anställda i Skanska, både i Sverige och utomlands, dessutom kunder, underentreprenörer och leverantörer.

Temat för årets Safety Week är: ”Det börjar med mig”- alla bidrar till att skapa en säkerhetskultur.

Skanska har en nollvision för arbetsolyckor. Ett delmål på vägen är att minska olyckorna med 75 procent fram till 2015. De senaste sex åren har arbetsplatsolyckorna på Skanskas företag halverats.

I år invigdes Safety Week av arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, tillsammans med Skanska Sveriges vd Anders Danielsson och Byggnads ordförande Hans Tilly.

Publicerad: 2011-10-19

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!