Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Skyddsombud och chefer möts på Twitter

Skyddsombud och arbetsmiljöchefer som vill twittra om sin arbetsvardag har nu möjlighet att låna twitterkontona @skyddsombud och @arbetsmiljochef.

Publicerad: 2012-10-09

Skyddsombudet och arbetsmiljöchefen kan dessutom diskutera med varandra och följa varandras följare. För tillfället twittrar David Lundin, HR-avdelningen, Svensk Bevakningstjänst, samt Therese Tuss Hedman, skyddsombud inom avfallshantering och återvinning i Stockholm.

Det är arbetsmiljöskribenten Nils Östergren som tagit initiativet till dessa stafettkonton, som man kan använda en tid. Kontona är ett experiment, med syfte att se vad som uppstår när två twittrare som representerar parter sammanförs. Uppstår t ex ny kunskap om samverkan? Kan det bildas ett gemensamt nätverk för arbetsmiljöintresserade från både arbetsgivar- och arbetstagarsidan?

– Jag har under flera år försökt knuffa ihop arbetsmiljöintresserade på Twitter, men mest hittat de som har arbetsmiljö som yrke. Bland följarna till @skyddsombud och @arbetsmiljochef ser jag många som inte jobbar på institution eller organisation, utan som har anslutit sig sig för att de är intresserade av sin egen arbetsmiljö, berättar Nils Östergren för Du&jobbet.

De twittrande skyddsombuden och cheferna följer i sin tur hundratals arbetsmiljöintresserade på Twitter. Det får ofta syn på läsvärda twittermeddelanden som de ”retweetar”, vilket innebär att  meddelandet skickas ut igen till andra följare och får ännu större spridning, som t ex detta:

”En dement tystlåten 80-årig herre på stans hem titta på när biträdet satt upp gardin stående på stegen, utbrister ”fel stege”. Då upptäckte en kollega att stegen saknade spärr och fick stötta upp. Den dementa mannen hade varit verksam som skyddsombud.”

Twitter är en mikroblogg där man kan göra egna korta inlägg, s k tweets, eller följa andra.

Mer information finns här

Publicerad: 2012-10-09

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!