Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Skyddsombud provar Melodifestivalen

Stevan Tomulevski, skyddsombud och metallarbetare på SKF i Göteborg, men också trummis i Andra Generationen försöker igen i Melodifestivalen.

Publicerad: 2009-12-11

Förra gången, 2008, hette låten Kebabpizza Slivoviza – som fastnade hos många, men inte lyckades nå hela vägen. Nu prövar Andra Generationen igen, den här gången tillsammans med Dogge Doggelito och låten Hippare Hoppare.

Medlemmarna i Andra Generationen håller fast vid sina ”hederliga” jobb på fabriksgolvet eller i offentlig sektor. Med föräldrar som kom till Sverige som arbetskraftsinvandrare på 50- och 60-talen har det varit självklart att spelandet fick skötas på fritiden. Och det har de hållit på med sedan i 20 år nu.

Stevan Tomulevski säger att det ska mycket till innan han säger upp sig från sitt jobb på SKF. Därför envisas han med att stiga upp klockan fem på morgonen efter spelningarna.

Den 13 februari är Andra Generationen och Dogge Doggelito med i Melodifestivalens andra deltävling i Sandviken. I mars släpper gruppen sitt tredje album.

Stevan Tomulevski har tidigare bloggat för Du&jobbet. Läs hans blogg här.
15,5 meter till aktieägarna – 5,5 centimeter till oss »
Skyddskonferens och köttbullar med mos »
Plåstren slut men inga arbetsskador »

Andra Generationen »

/Hans Lundgren

Publicerad: 2009-12-11

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!