Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Skyddsombuden granskar inhyrda

Publicerad: 2013-09-03

LO-förbundens regionala skyddsombud ska kartlägga arbetsmiljön för tillfälligt anställda.

I granskningen ingår extern personal inklusive anställda hos entreprenörer. Bakgrunden är att LO fått in många rapporter om slarv med säkerheten för tillfälligt anställda.

LO anser att det finns brister i kunskapen om vad som gäller med arbetsgivaransvaret för arbetsmiljön när det är fler än två arbetsgivare inblandade i samband med uthyrningar och entreprenader. Arbetsmiljöreglerna gäller för alla, oavsett anställningsform, betonar LO.

– Jag hoppas naturligtvis att kartläggningen kommer att visa att det inte är någon skillnad på företagens ordinarie personal och de som arbetar där under en begränsad tid, säger LOs avtalssekreterare Torbjörn Johansson, enligt ett pressmeddelande.

Undersökningen utförs på små och medelstora arbetsplatser under hösten 2013 och våren 2014. En slutrapport ska presenteras under Almedalsveckan i juli 2014.

Publicerad: 2013-09-03

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!