Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Ställ bilen – ta cykeln

SverigeTrampet heter kampanjen som ska försöka få oss att cykla mer. Den rullar igång den 4 maj och pågår månaden ut. Minst två personer ingår i varje lag, t ex en avdelning på jobbet, och tävlingen går ut på att man räknar antalet minuter man cyklat per dag och registrerar detta på www.sverigetrampet.se under sitt unika startnummer.

Publicerad: 2009-04-02

Bakom satsningen står Korpen och branschorganisationen Svensk Cykling. SverigeTrampet är en del i Korpens satsning på att få ytterligare en miljon fysiskt aktiva invånare i Sverige. Under de veckor tävlingen pågår delas trisslotter och biobiljetter ut till deltagare som cyklat i mer än en halvtimme per dag. Cyklar kommer också att lottas ut under resans gång. Och på Nationaldagen den 6 juni 2009 får det vinnande laget med högsta genomsnittet en stilig pokal.

– I Norge finns en motsvarighet som nu arrangeras för tredje året. Erfarenheterna därifrån är att många jobbpendlare låter bilen stå när de upptäckt hur smart och roligt det är att cykla. Den effekten vill vi ha även i Sverige, säger Klas Elm, VD på Svensk Cykling i ett pressmeddelande.

Förebilden är Korpens stegtävling, där företag och organisationer tävlar mot varandra. Den kan anmäla sig till under perionden 28 april-6 juni. Stegtävlingen går ut på att med hjälp av en stegräknare tävla om att ta så många steg som möjligt både i arbetslivet och på fritiden under tävlingsperioden. Du registrerar dina steg enkelt på www.steg.se.

Publicerad: 2009-04-02

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!