Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Statligt stöd till företagshälsan på nytt

Från och med nästa år får företagshälsovården ett nytt statligt stöd.

Publicerad: 2009-12-10

Regeringen har beslutat satsa 550 miljoner kronor på företagshälsovården under 2010 och framåt. Stödet träder i kraft vid årsskiftet och ska gå till att täcka kostnader för medicinska undersökningar, läkarbesök m m. Allt i syftet att kunna erbjuda sjukskrivna tidiga åtgärder som underlättar för dem att börja arbeta igen.

Lars Hjalmarsson, vd för Föreningen Svensk Företagshälsovård, FSF, kallar stödet för litet – det motsvarar 12-13 procent av branschens omsättning – men tämligen välriktat. Han tror att det kommer att det kommer att öka möjligheterna för företagshälsovården att hjälpa arbetsgivare att minska ohälsa och snabbare få tillbaka anställda i arbete. Det förutsätter dock att arbetsgivarna köper de nu aktuella insatserna.

•Företagshälsovården hade statligt stöd fram till 1993, då det avskaffades under den dåvarande ekonomiska krisen. Då var stödet omkring en miljard kronor.

Publicerad: 2009-12-10

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!