Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Stora ord och stora utsläpp

Storföretagen tävlar i att ta ansvar för klimat och miljö. Så verkar det i alla fall när man tar del av deras policies och hållbarhetsrapporter. Du&jobbet har granskat H&M, Vattenfall och IKEA. Är de klimathjältar eller klimatbovar?

Publicerad: 2010-09-30

Vattenfall vill vara ledande i övergången till en hållbar utveckling. Samtidigt släpper företaget ut mer koldioxid än landet Sverige gör.

IKEA vill använda naturresurser på ett hållbart sätt genom hela produktions- och distributionskedjan. Men företaget anklagas för att köpa in illegalt avverkat virke i Kina.

H&M vill minimera sitt miljömässiga fotavtryck, men har inte kontroll över leverantörskedjans miljöbelastning.

Skillnaden mellan policylöften och verklighet är slående när Du&jobbet granskar tre svenska storföretag och deras miljöarbete. Det tycks vara svårt att få företagen att växa, utan att öka de ekologiska avtrycken.

•Läs hela artikeln i Du&jobbet nr 8, 2010!

Publicerad: 2010-09-30

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!