Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Stort sug efter utbildning i rehab

Det har blivit stor rusning efter kurser i rehabkoordinering, för att företagshälsovården ska klara av uppdraget att arbeta med rehabilitering av sjukskrivna.

Publicerad: 2010-03-15

Företagshälsorna utbildar sig i rehabkoordinering. Det var i december som regeringen beslutade att företagshälsovården ska få 550 miljoner kronor per år från och med i år för att framför allt arbeta med rehabilitering av sjukskrivna åt arbetsgivarna.
Men personalen på många företagshälsor tycker att de behöver mer utbildning och kunskap för att klara av uppdraget.
Därför har det blivit rusning efter kurser i rehabkoordinering. Karolinska institutet har tagit fram en kurs till rehabkoordinator i företagshälsovård, på uppdrag av FHV delegationen, som arbetar med företagshälsovård. Två kurser i vår är fulltecknade redan. Därför har FHV delegationen beslutat att hålla kursen i såväl Stockholm som Göteborg och Malmö i höst.­
– Det här är en angelägen kurs. Den ligger helt i linje med rollen som rehabsamordnare som företagshälsovården redan själva börjat utveckla, säger Ylva Olsson, projektledare på Avdelningen för uppdragsutbildning på Karolinska institutet, som varit med och utformat kursen.

Publicerad: 2010-03-15

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!