Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Stressade chefer hinner inte med

Mer än varannan chef säger att de inte har tillräckligt med tid för att hinna med sina uppgifter.

Publicerad: 2012-06-07

Även chefer stressar, visar en ny enkät från hälsoföretaget Previa. I undersökningen har 2 100 chefer fått svara på frågor om arbetsmiljö och hälsa. Mer än varannan, 54 procent, tycker att de inte har tillräckligt med tid för att hinna med sina arbetsuppgifter.

Trots detta så tycker nästan alla chefer om sitt jobb, 95 procent säger i undersökningen att de trivs. Nio av tio, 89 procent, anser att de har ett bra samarbete med sin närmaste chef, men tre av tio, 29 procent, får sällan eller aldrig höra av sin chef att de gör ett bra jobb.

– Den tidsbrist som många chefer upplever kan i längden orsaka allvarliga hälsoproblem, säger Per Larsson, beteendevetenskapligt ledningsansvarig på Previa, i ett pressmeddelande.

•En tidigare undersökning från Previa visade att nästan dubbelt så många chefer som anställda dricker alkohol tre gånger i veckan: 14 procent av cheferna, mot 8 procent av övriga. Cheferna röker dock mindre och motionerar mer än övrig personal.

Publicerad: 2012-06-07

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!